Mulla on uusi puhelin. Se on Belsebuubin valmistama, suoraan Kiirastulen tehtaalta. Se näyttää viattomalta kiiltävine valkoisine ulkokuorineen, mutta ulkonäkö pettää pahemman kerran. Aamulla se suoritti herätyksen ihan oikeaan aikaan, mutta ei lakannut pärisemästä lukuisista hiljentämisyrityksistäni huolimatta. Lopulta kiikutin kirotun helvetinkoneen jälkikasvulle, joka vaimensi älinän yhdellä sormiliikkellä. Mitä ilmeisimmin Belsebuubi on asentanut laitteeseen tunnistimen, joka reagoi vain keskenkasvuisten komentoihin.
   Sama raivokas näytön lääppiminen ja sorkkiminen toistui töissä, kun puhelin alkoi soida eikä yhtäkään teini-ikäistä näkynyt mailla halmeilla. Luuri luritteli iloisesti kädessäni, näytöllä välkkyi soittajan numero ja minä sorkin pää punaisena numeron alla loistavaa vihreää luuria. Mitään ei tapahtunut. Soitto jatkui. Kunnes lopulta lakkasi ja näytölle ilmestyi syyttävä teksti "1 vastaamaton puhelu". Minä yritin vastata!!! (Yritin ihan tosissani, kysykää vaikka siltä työkaverilta joka lähestulkoon menetti henkensä hysteerisen naurukohtauksen kourissa seurailtuaan aikansa puhelinoperaatiotani )
   Tämä helvetinkone väittää olevansa älypuhelin. Se osasi ihan itse luoda yhteyksiä toisiin Galakseihin ja kun lopulta keksin miten sillä voi soittaa, sainkin kuulla että "liittymänne saldo on loppunut. Kirottu matkapuhelimenne vastaanotti dataa Jupiterin pimeältä puolelta ja spurgu-prepaidinne ei kestänyt moista. Hankkikaa parempi liittymä, tai ottakaa vanha puhelimenne takaisin käyttöön." Että nyt on sitten puhelin, johon en osaa vastata ja jolla ei voi soittaa. Eikä lähettää viestejä. Voin kyllä vastaanottaa viestejä, mutta en ole lainkaan varma siitä miten niiden lukeminen sitten onnistuu.
   Puhelin tuijottaa tyhjällä ilmeettömällä näytöllään tuossa vieressä kokoajan, enkä oikein uskalla katsoa siihen päin. Sen uumenissa piileskelee tolkuton määrä käsittämätöntä informaatiota ja järjettömiä toimintoja. Ikävöin vanhaa, rehellisillä näppäimillä varustettua, kolhiintunutta puhelintani, jonka uumenista ei löydy mitään Tetristä pelottavampaa. Ikävöin myös Tetristä. Ja matopeliä. Ja sitä pientä näppäintä jossa on vihreän luurin kuva. Sitä jota voi painaa, ihan normaalisti ilman mitään helvetin pyyhkäisyjä! Onko joku tosissaan sitä mieltä että teknologian kehittyminen helpottaa elämää? Ihan oikeasti? Mun täytyy harjoitella puhelimeen vastaamista tänään Huomenna ehkä voin perehtyä jo tekstiviestien lähettämiseen. Ehkä.